Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

 

Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

POSDRU/182/2.3/S/152783

Calificare, Adaptare, Performanta - pentru o viata mai buna

Proiectul “Calificare, Adaptare, Performanta - pentru o viata mai buna” este un proiect cofinanțat din Fondul European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – investește in oameni! Axa prioritara numărul 2 “Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii”.

Obiectivul general al proiectului este cresterea competitivitatii din regiunile Sud Muntenia si Sud- Vest Oltenia, dezvoltarea mobilitatii, adaptabilitatii si flexibilitatii pe piata muncii a angajatilor prin facilitarea accesului acestora la programele de FPC în vederea dezvoltarii personale pentru obtinerea de către aceștia a unei calificări competitive. Efectele generate de proiect vizeaza cresterea calitatii produselor si serviciilor oferite de firme, dar si o crestere a productivitatii muncii. Prin prezentul proiect se vor furniza servicii de formare profesionala de calitate, folosind echipamente si metode moderne, promovand accesul angajatilor la programe de FPC si fundamentand conditiile pentru dezvoltarea lor ulterioara. Implementarea proiectului va genera un efect pozitiv pe termen lung, avand in vedere atat rezultatele imediate asupra unui numar de 270 persoane apartinand grupului tinta – beneficiari directi, cat si impactul asupra beneficiarilor indirecti ai proiectului firmele unde acestia sunt angajati(cresterea productivitatii muncii, cresterea calitatii produselor/serviciilor oferite, angajati bine pregatiti, care pot face fata cu succes schimbarilor rapide de tehnologie), familiile participantilor la cursuri (prin consolidarea pozitiei aestora pe piata muncii si stabilitatea financiara) . Dintre cele 270 persoane apartinand grupului tinta, 80% provin din randul persoanelor care au domiciliul/resedinta in zonele/judetele/orasele foste industrializate, inclusiv zonele limitrofe acestora (in limita a maxim 50 de km de la localitatea fosta industrializata)..

Obiectivele specifice ale proiectului vizeaza:

-OS1. Dezvoltarea competentelor angajatilor si adaptarea la cerintele pietei muncii prin furnizarea de servicii de calificare pentru 270 persoane apartinand grupului tinta, din care 80% provin din randul persoanelor care au domiciliul/resedinta in zonele/judetele/orasele foste industrializate, inclusive zonele limitrofe acestora (in limita a maxim 50 de km de la localitatea fosta industrializata).

-OS2. Furnizarea a 15 programe de formare. Se vor desfasura programe de formare pentru obtinerea urmatoarelor calificari: nivel 1 –Lucrator in comert(2 grupe); Agent curatenie; Lucrator pentru estetica si igiena corpului omenesc; Electrician instalatii de iluminat(2 grupe); nivel 2: Instalator instalatii tehnico sanitare si de gaze; Zidar, pietrar, tencuitor; Frizer-Coafor-manichiurist – pedichiurist; Zugrav, ipsosar, tapetar, vopsitor; Brutar petiser, preparare produse fainoase(2 grupe); Electronist aparate si echipamente de automatizari; Operator introducere, validare si prelucrare date, Electrician exploatare medie si joasa tensiune.Vor fi furnizate, in situatia in care se vor identifica pe parcursul desfasurarii proiectului si in alte calificari cerute pe piata muncii in regiunile respective.

-OS3.Certificarea unui procent de 85% dintre participantii la cursuri de calificare. In urma participarii la programele de formare, vor obtine certificate de calificare minim 85% din cursanti recunoscute la nivel naţional, în conformitate cu cadrul legal în vigoare din România cu privire la formarea profesională a adulţilor (Ordonanţa Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesională a adulţilor, republicata, cu modificările şi completările ulterioare). Programul se va adresa unui numar de 270 de persoane apartinand grupului tinta ce vor participa la activitati de formare profesionala continua- calificare - , contribuind astfel la atingerea obiectivului general al POSDRU si in mod direct la obiectivul DMI 2.3, ce urmareste imbunatatirea accesului si participarea la programe de FPC, facilitand calificarea angajatilor. 

 

S.C. Amiras C&L Impex S.R.L. împreună cu partenerii săi  P1 – Asociatia Socio - Culturala " Sfantul Ioan Botezatorul" Berbesti din Loc. Berbesti, Jud. Valcea, P2 – S.C. ROXICOM S.R.L.  – Loc. Rm. Valcea, judetul Valcea,  prin implementarea acestui proiect urmărește:

Calificarea / recalificarea pentru 270 persoane (nivel 1 de calificare – 108 persoane, nivel 2  de calificare 162 persoane)

Echipa de implementare:

Manager proiect: ANDREI HORIA LEONARD

Responsabil proiect: BOBEICĂ ELENA RALUCA

Consilier juridic: RADU ALIN LUCIAN

Expert monitorizare Solicitant: NANCIU ION

Expert informare Solicitant: DRAGANESCU MIHAELA

Coordonator activități Solicitant: PISAU RADU

Coordonator activități Partener 1: CUMPĂNĂȘOIU TEODOR SORIN

Coordonator activități Partener 2: ALEXANDRU CARMEN CRISTINA

Detalii

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de
Uniunea Europeana,
va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro

Validat cu:

CSS valid!

Optimizat pentru:

  • Internet Explorer (7+),
  • Mozilla Firefox (4+),
  • Opera,
  • Chrome,
  • Safari,
  • Avant Browser

Se recomandă o rezoluţie de 1024 +

 

Feedback